НА 12-ТИ ЮНИ В СТАРИЯ ГРАД НА ПЛОВДИВ СЕ СЪСТОЯ ПРЕМИЕРАТА НА КНИГАТА "ДНЕС Е ПЪРВИЯТ ДЕН ОТ ОСТАТЪКА НА ЖИВОТА ТИ".
ДА ПОГОВОРИМ ЗА УВАЖЕНИЕТО, ЗАЩОТО Е ВАЖНО!
⚠️Грешките във възпитанието са точно от онези вини, които трудно позволяват да бъдат поправени по-късно. В този контекст е добре от самото начало да се избягват някои сериозни лоши навици. В общия случай децата са много устойчиви. Бързо се възстановяват след неприятни събития и гъвкаво се напасват към външните промени.
Но това, което фундаментално им е нужно, е изграждането на 2 неща:
✔️ положителна представа за света и
✔️достоен образ за себе си и за човека.
Провали ли се нещо тук, „порталът“ към бъдещи проблеми е вече отворен. Оновна роля, не единствено, но преди всичко, имат родителите.
Разковничето е в УВАЖЕНИЕТО💕. Задачата на родителите е да положат максимални усилия да изградят климат, в който цари уважението и се зачита безусловната стойност на другия.
Дете, израсло в такъв климат, не злоупотребява с ценностите. Не желае да ги руши. То става уважителен, ценящ човек, а оттам и един щастлив човек.
Затова не само в семействата – класически или такива с деца от предходни бракове на партньорите, но и в политиката на най-високо равнище! – в сила е правилото: Който иска да пожъне мир, трябва да посее уважение.
Затова настойчиво 💥се препоръчва на всички, бидейки в ролята им на възпитатели, да се притесняват по-малко за това, дали младите хора учат съвестно и старателно или дали навлизането им в професионалния живот ще протече гладко, а по-скоро за това, дали изпитват уважение един към друг и към човека като такъв.
Те ще го направят, и то по същия безусловен начин (т.е. независимо от полова, национална, културна или религиозна принадлежност), стига те самите да се чувстват безусловно уважавани от същите тези свои възпитатели.
(Източник: Психотерапия с достойнство, Елизабет Лукас)
💥💥💥СКОРО!!!
“ИЗКУСТВОТО ДА УВАЖАВАМЕ”, Съпровождане на децата в живота
само на www.hmrlogos.com
Повече прочетете тук: https://hmrlogos.com/produkt/izkustvoto-da-uvajavame-saprovojdane-na-decata-v-jivota/
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Някои от намаленията с промокодове получават само наши регистрирани клиенти.

WANT MORE?

Запиши се за нашия newsletter

Научавай първи за най-новите ни книги или за актуалните ни промоционални предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото