ОТ ДНЕС СТАРТИРАМЕ ПРОЛЕТНИЯ ОНЛАЙН ПАНАИР С ДО -23% НАМАЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ КНИГИ САМО НА WWW.HMRLOGOS.COM!!!

МАЯ ХРИСТОВА: ДОБРАТА ИДЕЯ, ПОЛЕЗНА ЗА ХОРАТА, ВОДИ КЪМ УСПЕХА

Интервю на журналиста и ПР Цветелина Узунова с основателя на HMR Logos

Имахме удоволствието да представим една от най-успешните ни книги📖“УМНИТЕ ЖЕНИ НА БИЗНЕСА” пред широката аудитория на BWoman.bg.

Сърдечни благодарности💖 на журналиста и ПР експерт Цветелина Узунова за поканата и чудесното интервю с основателя на издателство “Ейч Ем Ар Логос” Мая Христова.

………………………………………………………………………

 Време за четене 10 Минути, 28 Секунди

Интервю на Цветелина Узунова

New Wave Ads

Представям ви Мая Христова. По образование тя е магистър-психолог, логотерапевт. Докторант е по християнска психология в Софийския университет. Споделя, че е благодарна и горда майка на юноша, чието израстване и трансформация, освен с безмерна майчина любов и загриженост, проследява и с професионален интерес. Преди малко повече от две години основава издателство „HMR Logos“ с фокус върху качествената преводна литература, предимно от немски език.

КАКВО СЕ КРИЕ ЗАД АБРЕВИАТУРАТА HMR?

Една много лична семейна история, към която добавих думата „логос“ – в превод от гръцки значи смисъл. Специалността, която съм завършила – логотерапия (не логопедия), е психотерапевтично направление, базирано и ориентирано към намиране на смисъла в живота. Така започна и цялата ми книгоиздателска приказка – с първата издадена на български книга на Елизабет Лукас. Тя е знаменита ученичка на създателя на логотерапията Виктор Франкъл. Лукас е логотерапевт от световна величина, автор на над 50 книги  и не на последно място мой безценен вдъхновител.

КОГА РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ИЗДАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ Е ВАШЕТО ПРИЗВАНИЕ?

Хм, не съм сигурна дали е имало такъв момент. То просто се случи. Разбира се, като следствие от много фактори през годините – като се започне от вродената ми любов към книгите, към словото, езиците. Както обичам да казвам, някои рисуват с четка, други – с думи. Като прибавим към това и дългите години на обучение, през които четеш много, пишеш много, въобще работиш със словото по един или друг начин. Не мога да пропусна и особената ми връзка с немски език и с Германия. Малко са хората, които обичат този език, но там, където има такава любов, тя е много специална и дълбока. И неслучайно ние работим предимно с преводна литература от немски – едно нелеко предизвикателство, на което обаче отговаряме с много страст и смея да кажа – с професионализъм.

Когато издадох първата книга – „Психотерапия с достойнство“ на Елизабет Лукас, и започнаха буквално да валят прекрасни отзиви за нея, сякаш тогава разбрах, че май се е получило добре. След това вече не можех да спра, макар, уверявам ви, книгоиздателската дейност, особено в началото, е свързана с почти безспирен труд и немалко препятствия по пътя. Но си струва. Вечер заспиваш удовлетворен, сутрин ставаш нетърпелив да се гмурнеш в предизвикателствата на новия ден.

👉Вижте цялото интервю тук: https://bwoman.bg/in-the-lens/interview/maja-hristova-dobrata-ideja-polezna-za-horata-vodi-kam-uspeha

МАЯ ХРИСТОВА: ДОБРАТА ИДЕЯ, ПОЛЕЗНА ЗА ХОРАТА, ВОДИ КЪМ УСПЕХА

Някои от намаленията с промокодове получават само наши регистрирани клиенти.

WANT MORE?

Запиши се за нашия newsletter

Научавай първи за най-новите ни книги или за актуалните ни промоционални предложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото